ONLINE MARKETING

Online marketing, het is vandaag de dag ontzettend belangrijk. En het einde is nog niet in zicht. Online marketing is niet meer weg te denken uit de hedendaagse webcultuur. Wat kun jij doen om je online werkzaamheden te versterken? Wij geven je 6 uitstekende tips!

1. CONTENT BOVEN ALLES

Er is en blijft niets belangrijker op een website dan content. Blijf dus werken aan je website of webshop met kwalitatief goede content. Schrijf niet om het schrijven maar schrijf iets waar je bezoeker iets aan heeft. Niet alleen wordt je daardoor serieus genomen maar het wekt ook vertrouwen en heeft daardoor een grotere kans op terugkerende bezoekers/klanten!

Content website

2. GRAFIEKEN VERTELLEN ALLES

Online marketing is ook meten. Tegenwoordig is alles te meten en je website/webshop is daar geen uitzondering op. Door te begrijpen wat er op je website gebeurd weet je precies waar het goed gaat, en waar de knelpunten liggen. Investeer tijd in de voorkomende knelpunten en neem ze weg voor je bezoekers. Google Analytics zal het analyseren van je website uit handen nemen en voorziet je van alle informatie die je nodig hebt.

3. BEGELEID DE BEZOEKER

Je hebt je doelgroep eindelijk naar je website geleid, goed gedaan! Nu is het zaak om hem of haar daar te houden. Zorg voor een duidelijke structuur op je website zodat je bezoeker niet verdwaalt. Het is zaak dat je bezoeker zo snel mogelijk naar hetgeen kan gaan wat hij of zij naar op zoek is.

4. SOCIAL MEDIA

Social media wordt ook steeds belangrijker voor uw online marketing. Zorg ervoor dat u zinvolle items post. Ga het gesprek aan met je doelgroep. Reactie is interactie.

5. MOBIELE WEBSITE

Een mobiele website is een must. Google waardeert een niet mobiele site minder. Met een responsive website (geschikt voor ieder denkbaar apparaat) behoudt je je bezoekers. Als je na gaat dat meer dan de helft van de mensen eerst op mobiel ergens naar zoekt is het een gemiste kans als je geen responsive website hebt.

Responsive website voor online marketing

6. VOLHOUDEN!

Online marketing is niet iets wat binnen een dag gedaan is, het is een doorlopend proces en het kost tijd. Het kan frustrerend zijn als je na verloop van tijd nog niks merkt van je inspanningen. Heb geduld, volhouden wordt namelijk beloond!

Deze blog is geschreven door

Projectmanager bij Webba