Voordelen van een WordPress website

7 december 2015

WordPress, je hebt er vast wel eens van gehoord. Dat is ook niet gek, aangezien WP het meestgebruikte open source website beheersysteem is. Dat komt met name door het gebruiksvriendelijke CMS dat WordPress biedt. Zonder enige voorkennis verander je eenvoudig teksten en afbeeldingen. Maar wat zijn nog meer belangrijke voordelen van een WordPress website? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Gebruiksvriendelijkheid

Zoals gezegd is WordPress enorm gebruiksvriendelijk. Beginners en ervaren gebruikers kunnen met WordPress uit de voeten. Dat is ook de gedachte van een WordPress website. Het moet voor iedereen eenvoudig zijn om een website te beheren. Kun je werken met een tekstprogramma, dan kun je ook werken met WordPress. Heb je niet zo veel tijd voor het beheren van de website? Dan kunnen de marketeers van Webba je helpen.

Voordelen van WordPress

WordPress thema’s

Je wilt je natuurlijk wel onderscheiden op een systeem dat bij de installatie er net zo uit ziet als die van een ander. Daarvoor heeft WordPress verschillende thema’s in het leven geroepen. Met een thema kies je een look and feel die bij jou past. Bovendien is het ook mogelijk een WordPress thema op maat te laten ontwerpen. Zo heeft je bezoeker straks helemaal niet door dat hij op een WordPress website navigeert. Onze designers kunnen dit voor jou ontwerpen.

Plug-ins van WordPress

WordPress is oorspronkelijk ontwikkeld als blogplatform. Een blogplatform bevat tekstuele inhoud met een optie voor gebruikers om er op te reageren. Het reactiesysteem is een standaard functie van WordPress. Wil je extra functionaliteiten? Dan kun je gebruik maken van zogeheten plug-ins. Het voordeel hiervan is dat de plug-ins vaak gratis zijn en dat je hier geen extra werk van hebt. Zo zijn er zelfs plug-ins beschikbaar die je helpen te optimaliseren voor zoekmachines. Hoe handig is dat?!
WordPress website plugins

WordPress is gemaakt voor zoekmachines

WordPress houdt sinds jaar en dag al rekening met SEO (search engine optimization). Ook wel zoekmachineoptmalisatie genoemd. De techniek van WordPress is zo ingericht dat deze zeer goed door zoekmachines wordt geïndexeerd. Het maakt WordPress tot een perfecte basis voor een goede vindbaarheid.

WordPress SEO en vindbaarheid

WordPress updates

WordPress en de plugins hebben regelmatig nieuwe updates. Het niet updaten van WordPress leidt op termijn tot een onveilige website. Ook zal de snelheid van je website verminderen als je teveel plug-ins gebruikt. Daarom is het belangrijk dat dit regelmatig bijgehouden en doorgevoerd wordt. Webba kan dit voor jou in de gaten houden. Ook weten onze webbazen welke plugins wel en niet nodig zijn.

Conclusie

De regelmatige WordPress updates wegen niet op tegen de vele voordelen van WordPress. WordPress is één van de beste open source systemen die je gaat vinden om je website te maken! Overweeg je om een webshop te starten met WordPress? Kom dan eens langs voor een kopje koffie bij ons op kantoor. Wij helpen je graag bij het kijken naar de mogelijkheden!

Online Vooruit met Webba

De webbazen van Webba kunnen jou helpen met het ontwerpen, maken en beheren van je WordPress site. Vanaf het ontwerp tot en met de online vindbaarheid van je site; wij kunnen helpen. Heb jij een uitdaging voor ons? Neem dan snel contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.