WordPress, je hebt er vast wel eens van gehoord. Dat is ook niet gek gezien, aangezien WP het meestgebruikte open source website beheersysteem is. Dat komt met name door het gebruikersvriendelijke CMS dat WordPress biedt. Zonder enige voorkennis verander je eenvoudig teksten en afbeeldingen. Maar wat zijn nog meer belangrijke voordelen van een WordPress website? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

GEBRUIKERSVRIENDELIJK

Zoals gezegd is WordPress enorm gebruikersvriendelijk. Beginners en ervaren gebruikers kunnen met WordPress uit de voeten. Dat is ook de gedachte van een WordPress website. Het moet voor iedereen eenvoudig zijn om een website te beheren. Kun je werken met een tekstprogramma, dan kun je ook werken met WordPress.

Voordelen van WordPress website

WORDPRESS THEMA’S

Je wilt je natuurlijk wel onderscheiden op een systeem dat bij de installatie er net zo uit ziet als die van een ander. Daarvoor heeft WordPress thema’s in het leven geroepen. Met een thema’s kies je een look and feel die bij jou past. Bovendien is het ook mogelijk een WordPress thema op maat te laten ontwerpen. Zo heeft je bezoeker straks helemaal niet door dat hij op een WordPress website navigeert.

PLUG-INS VAN WORDPRESS

WordPress is oorspronkelijk ontwikkeld als blogplatform. Dat is tekstuele inhoud met een optie voor gebruikers om er op te reageren. Het reactiesysteem is een standaard functie van WordPress. Wil je extra functionaliteiten? Dan kun je gebruik maken van zogeheten plug-ins. Het voordeel hiervan is dat de plug-ins vaak gratis zijn en dat je hier geen extra werk van hebt. Zo zijn er zelfs plug-ins beschikbaar die je helpen te optimaliseren voor zoekmachines. Hoe handig is dat?!
WordPress website plugins

WORDPRESS IS GEMAAKT VOOR ZOEKMACHINES

WordPress houdt sinds jaar en dag al rekening met SEO (search engine optimization). Vrij vertaald: zoekmachineoptimalisatie. De techniek van WordPress is zo ingericht dat deze zeer goed door zoekmachines wordt geïndexeerd. Het maakt WordPress tot een perfecte basis voor een goede vindbaarheid.
WordPress SEO en vindbaarheid

WORDPRESS IS GRATIS

Wie houdt er nu niet van gratis? WordPress installeren kost je niets en het gebruik maken er van ook niet. Op voorwaarde dat je alles zelf doet natuurlijk.

NADELEN WORDPRESS WEBSITE

Net als ieder ander systeem heeft WordPress ook een aantal nadelen. Zo heeft WordPress regelmatig onderhoud nodig omdat er veiligheidsupdates moeten worden gedaan. Niet updaten leidt op termijn tot een onveilige website. Ook zal de snelheid van je website verminderen als je teveel plug-ins gebruikt.

CONCLUSIE

De nadelen wegen niet op tegen de vele voordelen van WordPress. Overall gezien is WordPress één van de beste open source systemen die je gaat vinden om je website te gaan maken! Overweeg je om een Webshop te starten met WordPress? Lees dan onze blog met 17 voor- en nadelen van een WordPress Webshop.

Deze blog is geschreven door

Front-end developer bij Webba