Schrijven van metatags, een aantal handige tips

27 juli 2016

De metatag, iedereen heeft hem wel eens gezien. De korte intro van een pagina die vlak onder de titel staat van een zoekresultaat. Dat is een metatag, ook wel meta omschrijving genoemd. Met de metatag krijg je ongeveer 155 tekens om je potentiële bezoeker te overtuigen dat hij of zij op jouw link moet klikken. Het is in principe het eerste contact tussen jou en je bezoeker. Niet geheel onbelangrijk dus! Wij leren je het schrijven van metatags d.m.v. een korte cursus.
 

Schrijven van metatags

TIPS VOOR HET SCHRIJVEN VAN METATAGS

  • Zorg ervoor dat je zoekwoord waar je op gevonden wilt worden in de metatag voor komt. Het liefste zo ver mogelijk vooraan in de tekst. Hier geldt hoe eerder, hoe beter.
  • Maak van de tekst een goede omschrijving van de pagina. Schrijf je iets waar de pagina niet over gaat, ben je je bezoeker al snel weer kwijt.
  • Maak je tekst altijd goed leesbaar. Buig geen zinnen om je zoekwoord eerder voor te laten komen. Dan wordt het als spam gezien en zul je gestraft worden door Google.
  • Plaats een call to action in je tekst. Dat houdt in dat je je bezoeker probeert te trekken. Dat kan bijvoorbeeld door termen als “gratis” en “voordeel”. Een goed voorbeeld is “vraag nu een gratis offerte aan”. Mensen houden namelijk van gratis!
  • Je hebt maximaal 155 tekens, ga hier niet over heen. De omschrijving van je pagina zal ingekort worden en zo kan de bezoeker net dat stukje informatie missen waar jij zo hard je best op gedaan hebt.
  • Kijk naar de hoogst geplaatste resultaten. Ze zullen vast iets goed gedaan hebben om zo hoog te scoren. Blijf wel uniek in het schrijven van je metatags. Google houdt niet van kopieën.

Met deze korte tips wordt het schrijven van metatags een stukje makkelijker. Toch is het moeilijker dan het lijkt. Oefening baart kunst. Wanneer ga jij aan de slag en til je je online marketing naar een hoger niveau?
Heb je zelf nog aanvullende tips of opmerkingen? Plaat hem dan in de reactie en praat mee!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.