Wie kent het niet, WhatsApp? De berichtendienst is niet meer weg te denken uit onze hedendaagse communicatie. Ook zakelijk wordt WhatsApp steeds meer gebruikt en ingezet. Even snel wat overleggen met een zakelijke relatie of collega, doe je tegenwoordig via WhatsApp. Naast de mobiele app, kan dit ook al een tijdje via een desktop applicatie op de pc. Tijdens kantoortijd dus een ideaal middel. Is telegram een goed alternatief?

 

Telegram goed alternatief voor WhatsApp

Nadelen WhatsApp

Echter kleven er ook wel wat nadelen aan WhatsApp, met name voor (goed) zakelijk gebruik. Zo ontbreekt er een goede centraal aan te sturen koppeling, bijvoorbeeld API’s en integratie mogelijkheden. Daarnaast is er de laatste tijd veel te doen geweest over de privacy van Whatsapp, welke meer en meer gekoppeld gaat worden aan moederbedrijf Facebook.

Binnen Webba gebruiken we al ruim 2,5 jaar de berichtendienst Telegram. Groeiend in aantal gebruikers en met dezelfde mogelijkheden als Whatsapp (een goed werkende app op telefoon, een perfecte desktop applicatie en een webomgeving).

Telegram goed alternatief

Telegram biedt wel zakelijke intergratie, door koppelmogelijkheden (API’s) en het kunnen maken van eigen ‘bots’. Deze bots kunnen ingezet worden voor zakelijk gebruik, waarmee een virtuele medewerker gecreëerd kan worden. Zo hebben wij binnen Webba, de WebbaBot, die op commando nakijkt welke medewerkers vrij zijn die dag, hoeveel (project)uren er zijn gemaakt en in de gaten houdt hoeveel tickets nog afgehandeld moeten worden.

Binnenkort zal deze virtuele medewerker nog intelligenter gemaakt worden, zodat bestellingen gedaan worden (lunch, koffievoorraad), planning bewaakt wordt van onze projecten en mogelijke storingen signaleert en communiceert naar alle betrokkenen.

Conclusie

Wij zijn zeer tevreden over de berichtendienst Telegram, met name de integratiemogelijkheden en veiligheid er van. Wil je meer weten over de mogelijkheden van Telegram binnen uw bedrijf? Ik vertel er graag meer over in een persoonlijk gesprek. Neem gerust vrijblijvend contact op.

Deze blog is geschreven door

Online adviseur bij Webba