SSL, belangrijker dan ooit.

23 augustus 2017

Een SSL certificaat, is dat echt nodig?

De internetbrowsers Google Chrome (versie 56 en hoger) en Mozilla Firefox waarschuwen hun gebruikers voortaan voor onveilige websites zonder SSL-certificaat. Wat betekent dit voor jouw website of webshop en is deze al veilig genoeg? Lees verder wat SSL precies is en of je het zelf ook moet toepassen.

Wat is een SSL-certificaat?

SSL is een afkorting voor Secure Socket Layer. SSL en de opvolger TLS (Transport Layer Security). Dit zijn protocollen die een versleutelde verbinding tussen een webserver en een internetbrowser creëren. Zo worden jouw gegevens (denk aan een bestelling of een contactformulier) veilig verstuurd

Heeft mijn site of shop een SSL certificaat?

Een veilige website, die dus beschikt over een SSL-certificaat, wordt in de adresbalk aangeduid met ‘https’ in plaats van ‘http’. De extra ‘S’ staat voor secure en toont dus dat het om een veilige site of shop gaat. Na de laatste browser-updates van Chrome en Firefox wordt dit een stuk duidelijker gecommuniceerd naar internetgebruikers. In de adresbalk wordt aangegeven of je site veilig is of niet, zoals in onderstaande voorbeelden:
Voorbeeld website met SSL certificaat
Voorbeeld website zonder SSL certificaat

Ook een SSL certificaat aanvragen? Dit kan al vanaf €35,- p/j.

Informeer naar de mogelijkheden. Bel: 0591-714699 of stuur een e-mail naar info@webba.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.