SEO

SEO

Een website of webshop hebben is heel leuk. Maar als je niet gevonden wordt door jouw doelgroep, heb je er niks aan. Hoe zorg je ervoor dat de juiste bezoekers jouw website of webshop vinden? Start met Search Engine Optimization (SEO).

 

Zoekmachineoptimalisatie

Met zoekmachineoptimalisatie zorg je ervoor dat jouw website of webshop gevonden wordt in de zoekresultaten van Google, zonder te betalen voor je positie. Om de beste positie te behalen in Google moet zoekmachineoptimalisatie regelmatig bijgehouden worden. Het liefst maandelijks.

 

Het inzetten van SEO

Het optimaliseren van een website of webshop kan op verschillende manieren. Gebruik zoekwoorden in je tekst waarop jouw doelgroep zoekt. En zorg dat deze zoekwoorden terugkomen in de titel van een pagina. Het beste is om per zoekwoord een pagina te schrijven. Dit kan ook een blogpost of nieuwsbericht zijn. Daarnaast kan er gebruikt gemaakt worden van koppen, een afbeelding, interne linkjes en moet de tekst voldoen aan minimaal 300 woorden.

 

Teksten optimaliseren

Tegenwoordig kun je bij het CMS-systeem WordPress een plugin installeren die je helpt bij het optimaliseren van je teksten. De plugin heet Yoast SEO en vertelt je of de tekst juist is opgebouwd. Met deze handige tips weet je zeker dat de teksten geoptimaliseerd zijn en goed te vinden zijn door Google. En prettig te lezen zijn voor je bezoekers.

 

Positie bepalen

Als de teksten zijn geoptimaliseerd, kan het zeker even duren voordat Google de pagina toont. Dit komt omdat Google de pagina’s moet indexeren. Als dit gedaan is betekent dit nog niet dat jij gelijk bovenaan in de resultaten komt te staan. Hiervoor is meer nodig dan een paar pagina’s schrijven. Zo is bijvoorbeeld de navigatie en laadsnelheid van je website of webshop ook belangrijk bij de positie bepaling.

 

Ontdek SEO

Wil jij op lange termijn goed gevonden worden in Google, maar heb je zelf geen tijd? Schakel de hulp van onze webbazen in. Onze marketeers weten hoe pagina’s opgebouwd moeten worden en welke dingen belangrijk zijn voor positiebepalen. Neem snel contact met ons op en ontdek de kracht van SEO.