Google Analytics is uitgebreid, heel uitgebreid. Het is niet overdreven om te zeggen dat je daar een opleiding voor moet volgen. Sterker nog, er zijn opleidingen voor. Gelukkig is er nu Google Data Studio! Met Google Data Studio kunnen we de belangrijkste statistieken omzetten. Het wordt dan omgezet in een eenvoudig te begrijpen rapport. Een mooie visuele weergave van je statistieken!

Google Data Studio

Wat kun je met Google Data Studio?

Met Google Data Studio maak je je statistieken visueel. Daar kun je heel ver mee gaan. Echter zijn mensen vaak op zoek naar simpele statistieken. Hoeveel mensen hebben mijn website afgelopen week bezocht? Hoeveel paginaweergaven zijn er geweest en wat was de gemiddelde sessieduur? In Google Analytics is dit uiteraard allemaal te vinden, maar je moet er naar zoeken. Google Data Studio elimineert dit door het 100% visueel te maken. Een voorbeeld van een visueel rapport zie je hieronder.

Google Data Studio voorbeeldrapport

Is het eenvoudig?

Het is in ieder geval een stuk eenvoudiger dan Analytics. Door gebruik te maken van icoontjes waarmee je als het ware zelf een rapport kunt maken wordt alles een stuk simpeler gemaakt. Echter is enige voorkennis wel vereist. Het is makkelijk om een grafiek naar je rapport te slepen, maar om er daadwerkelijk de informatie uit te krijgen die je wilt kost enige moeite.

Data visualiseren met Google Data Studio

Persoonlijke touch

Wij gebruiken Google Data Studio voor een persoonlijke touch. Daar is het namelijk perfect voor. Je kunt enkel de statistieken tonen die voor iemand van toepassing zijn. Dit maakt het vele malen efficiënter dan Analytics. Daarnaast heb je enkele ontwerp opties waarmee je de rapportage nóg iets persoonlijker kunt maken. Het rapport sturen we middels een unieke link die kan worden opgeslagen. De statistieken zijn daarbij natuurlijk altijd real-time. Overigens heb je zelf de mogelijkheid om te filteren op een bepaalde periode.

Zijn wij overtuigd?

We kunnen hierop volmondig “ja” zeggen. Uiteraard maken wij nog steeds veelvuldig gebruik van Analytics voor onze relaties. Dit gezien wij hier veel meer info uit kunnen halen. Om deze geavanceerde data te vertalen maken we nu veelvuldig gebruik van Google Data Studio. Daardoor is het een verlengstuk geworden van onze online marketing.

Deze blog is geschreven door

Online adviseur bij Webba