GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID

Gebruikersvriendelijkheid is bij een website ontzettend belangrijk, maar waarom eigenlijk? Het gaat toch om de inhoud? Fout. Eigenlijk begint alles bij een goed webdesign. In dit artikel leggen we uit hoe je de gebruikersvriendelijkheid van je website kunt versterken.

DUIDELIJKE NAVIGATIE

Mensen willen vinden waar ze naar op zoek zijn, een goed design versnelt en maakt dat proces makkelijker. Help je ze niet in dat proces dan is de kans groter dat ze geen klant van je worden. Een duidelijke navigatie kan daarin heel veel betekenen. Het is dan ook het belangrijkste deel van je website. Het moet in één oogopslag duidelijk zijn waar je site over gaat en wat mensen van jou kunnen verwachten.

 

Goed webdesign navigatie

TIPS OM JE NAVIGATIE TE VERBETEREN

KLEURGEBRUIK

Kleuren communiceren. Zo simpel is het. Gebruik je extreem schreeuwerige kleuren om iets duidelijk te maken zal de bezoeker dit ervaren als verwarrend en opdringerig. Zorg daarom voor rust in je kleurgebruik. Dat begint bij het design. Daarmee begint overigens alles, zie het als de fundering van je website. Zorg dat het design van je website rust uitstraalt. Gebruik veel wit. Zorg dat je bezoeker alles optimaal kan bereiken.

KLEURGEBRUIK EN DESIGN VERBETEREN

INDELING VAN JE WEBSITE

Nog iets waar je rekening mee kunt houden is de indeling van je website. Er is een stramien dat al jarenlang herkend wordt door bezoekers. Je kent het vast. Het logo links bovenin, het menu rechts, daaronder de content. Deze indeling wordt 9 van 10 keer gebruikt en dus ook verwacht. Zorg dus voor een goede indeling van je website. Gebruik vlakken zodat je inhoud onderverdeeld.

TIPS VOOR DE INDELING VAN JE WEBSITE

LEESBAARHEID

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk is het optimaliseren van e leesbaarheid. Je wilt niet dat je bezoeker voorovergebogen op 10 cm van zijn of haar scherm moet zitten om alles te kunnen lezen. Zorg daarom voor een duidelijk lettertype dat ook te lezen is van een normale afstand. Lettertypes van formaat 12 tot 14 zijn niet meer van deze tijd. Het is daarom oké om alles iets groter te maken. Je bezoeker zal het waarderen!

VERHOOG DE LEESBAARHEID VAN JE WEBSITE

GOED WEBDESIGN

Alles valt en staat met een goed ontwerp voor je website. Door zoveel mogelijk door de ogen van de bezoeker te kijken zal je zien dat deze je website zullen gaan waarderen. Is jouw website ontwerp nog van deze tijd? Wij staan altijd klaar om je te adviseren.

Deze blog is geschreven door

Interface designer bij Webba